Menu

Musiktema till festen

Att sätta ett tema på festen har blivit ett populärt tilltag oavsett vilken typ av kalas eller fest det rör sig om. Musik är ett inslag som alltid uppskattas i festliga sammanhang både bland stora och små. Här kommer fem tips på hur du bjuder in till fest med musiktema!

1. Musikalisk dekoration

Det hör så klart till att låta hela festmiljön gå i temats tecken. Det vill säga allt från dekoration till underhållning med musiken som utgångspunkt. Inred med snygg dekoration på dukningen i form av musikaliska inslag. Hittar du inget konkret musiktema på exempelvis muggar och tallrikar kan du enkelt fixa det själva. Du behöver inte vara ett proffs på att rita noter för att lite festligt dekorera din egen festdukning. Ett tips är att köpa muggar och glas i en ljus pappfärg som du enkelt kan rita på med tuschpenna.

Diskokulor får inte glömmas bort när det är musikkalas som stundar. Du hittar läcker inredning på nätet som passar för både vuxenkalas och barnkalas. Sist men inte minst kan maten med fördel också piffas till med musikaliska inslag. En födelsedagstårta från tårtspecialisten dintårta sätter färgen på kalaset. Välj ett passande motiv och njut med både ögon och mun!

2. DJ-bås

Självklart ska musikpartajet ha ett häftigt DJ-bås någonstans i den miljö där festen äger rum. Med lite kreativitet är det ganska enkelt att rigga ett hemmagjort bås. Ett skrivbord med plats för dator eller högtalare som dekoreras snyggt med festliga ballonger, serpentiner. Eller varför inte en diskokula direkt ovanför den som leker DJ?

Är födelsedagsbarnet fan av en särskild typ av musik kan det vara extra kul med ett nischat DJ-bås. En 40-årsskiva för ett äkta heavy metal-fan innebär musik i hårdrockens tecken. Pimpa båset med rockiga symboler och se till att ha den optimala spellistan redo med de bästa låtarna.

3. Dansgolv

Ett kalas med musiktema kan inte vara utan ett dansgolv. Därför är det stående tipset att fixa bästa dansstämning på festen. Sommarfesten utomhus kan enkelt få ett dansgolv med hjälp av bräder och masonitskivor.

Fördelen med ett dansgolv är möjligheterna som kommer på köpet. Det vill säga alla roliga lekar och aktiviteter som går att styra upp på ett dansgolv. Barnkalas blir extra roliga om dans får stå på schemat. En populär lek bland barn är att spela upp musik och låta barnen dansa tills musiken pausas. Då gäller det att stå så still som möjligt. Den som rör sig åker ut och till slut finns bara en vinnare kvar på dansgolvet.

4. Utklädnad

Festen blir ännu roligare med passande utklädnad. Gästerna får komma utklädda till olika artister eller kanske till och med instrument. När festen lider mot sitt slut kan en prisutdelning ske. På barnkalaset kan så klart alla barn vinna ett pris för sin utklädnad medan prisutdelningen kan vara lite mer tävlingsinriktad på vuxna fester.

Kom ihåg att informera på inbjudan om gästerna förväntas komma utklädda till partyt!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

repose