Menu

Skivsläpp: så blir du signad

Att slå igenom som musiker är inte lätt. Det är inte många som lyckas få skivkontrakt trots att många lägger ner massor av tid på sitt musikskapande. Ofta krävs det både mycket träning, talang och lite tur för att lyckas. Men det går! Det finns en del bra tips som man kan lägga på minnet om man är intresserad av en karriär som musiker. Det första tipset är att dela med sig av sin musik på alla tänkbara sätt. Lägg ut din musik själv på Youtube och Spotify och vänta inte på att någon ska leta upp dig.

Det gäller att satsa allt

För den som vill jobba med musik gäller det att satsa allt. Det går inte att satsa halvhjärtat och tro att man ska lyckas, det är allt eller inget som gäller. Du bör ägna många timmar varje dag åt att öva på ditt instrument och du bör ta så mycket hjälp du kan. Det finns exempel på när etablerade musiker utbildar unga med väldigt lyckat resultat. Att ta hjälp av de som är mer erfarna är ett bra tips om man vill nå framgång, då slipper man uppfinna hjulet på nytt. Det är trots allt väldigt sannolikt att de som varit med ett tag har lärt sig ett och annat som de kan lära ut till den yngre generationen.

Gör reklam för din musik

Det gäller också att göra mycket reklam för sin musik. medtryck.com kan hjälpa dig med olika former av reklamprodukter. Du kan till exempel sätta ditt namn eller ditt artistnamn eller varför inte ditt bands logga på en penna eller något annat föremål. Dela sedan ut föremålet till alla du känner och så många som möjligt av de du träffar. Det är ett mycket bra sätt att göra reklam för sin musik. För om ingen känner till att du finns och att du skapar musik, hur ska du då kunna nå ut? Det gäller att synas så mycket som möjligt och för eller senare får man hoppas att någon fastnar för din musik och kanske kan det leda till ett skivkontrakt. För det är trots allt det många drömmer om.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

repose